Palackban a 2021-es friss évjárat! Megvannak a Pannonhalmi PH-Érték kiválasztott tételei

Többfordulós előkészítő és összehasonlító borkóstolást követően április derekán megtartotta utolsó s egyben a végső kiválasztást szolgáló vakkóstolós tesztjét a PH-Érték pannonhalmi borvidéki közösségi összefogás.

 

A kiválasztás tematikája hasonlóan zajlott, mint az elmúlt három esztendőben. Dr. Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus iránymutatásával és vezetésével a célzott borstílusnak leginkább megfelelő tételek megtalálására alkalmas ún. origókóstoló keretében válogatják ki azokat a tételeket, amelyek aztán egységes közösségi arculat alatt palackba kerülhetnek.

„A feladat a minőségi színvonal és a jól definiált borstílus megtartásának jegyében azon borminták kiválasztása volt, amelyek a közösségi márka címkéjével kerülhetnek kereskedelmi forgalomba.”

Idén is friss és üde jellegű házasítás valósult meg, amely magán hordozza a rajnai rizling vezető jegyeit, miközben annak karaktere nem uralkodik el a küvén. A bor gyümölcsös ízvilágú, emellett lendületes és arányos savakkal rendelkezik. A Pannonhalmi borvidék könnyedsége és jellegzetes egyénisége mutatkozik meg a palackozott tételekben.

Idén az alábbi borászatok rajnai rizling alapú házasítása kerül letöltésre pannonhalmi közösségi borként:

  • Ács Pince
  • Hangyál Pince
  • Herold Pince
  • Pécsinger Szőlőbirtok
  • Pannonhalmi Főapátság
  • Tar Pince

 

A Győr város szőlőskertjéből kikerülő tételek azért is különlegesek, mert immár hagyomány, hogy a “Győr Város Bora” kitüntető címet ez a hatos válogatás kapja. Ezzel a felsorolt borászatok hazai és nemzetközi szinten is képviselik a várost és a borvidéket.

Az adott borok a pincészeteknél elérhetők, de a győri Széchenyi téren tavaly megnyílt s idén júniusra impozáns belső terével időjárásfüggetlenné alakított Pannonhalmi Borterasz kínálatában akár mind a hat tétel össze is kóstolható!