Hangyál Pincészet//

„A Hangyál Pincészet egésze a családról szól. Nagyon szeretjük a bor szerepét az életünkben. Olyan dolgokat hozott elő belőlünk, amit más nem idézett volna elő. A legfontosabb dolog számunkra szeretetben élni a családdal, a szőlővel és a borral – ennél többre nincs is szükség.” – vallja Hangyál Balázs, a pincészet borásza.

 

A vállalkozás új generációs szereplőként jelent meg 2010-ben a Pannonhalmi Borvidéken. Nagyon sok mindent szeretnének megmutatni boraikkal, amivel a legjobban tudják szolgálni a borvidéket, miközben a Nyúl községben lévő pincészetükhöz érkező vendégeknek pedig élményt szeretnének nyújtani.

 

A művelés alatt álló szőlőterületük nagysága 12 hektár, amelynek 70%-a fehér- (rajnai rizling, pinot blanc, sauvignon blanc, Irsai Olivér, olaszrizling) 30%-a pedig kékszőlő (merlot, cabernet franc). A borkészítés eredményeként fajtaboraik mellett nagyon sok sajátos borházasítás is megjelenik izgalmas kínálatukban.

Az összefogás további tagjai//

  • Herold Pince

    A Herold Pince a Pannonhalmi Borvidék legfiatalabb borászata, története ugyanis 2009-ben kezdődött a pannonhalmi Széldomb-dűlő 0,5 hektárnyi, 40 éves olaszrizling-ültetvényének megvásárlásával…

  • Tar Pincészet

    A Tar Pincészet története 1988-ig nyúlik vissza, ekkor telepítették ugyanis az első olaszrizling-tőkéiket a győrszemerei szőlőhegyen, 1996-ra pedig már 30 hektáron szüreteltek.

  • Pécsinger szőlőbirtok

    A család évtizedek óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel a Pannonhalmi Borvidék legkiválóbb dűlőin. Ültetvényeik a tényői, a győrszemerei és a győrújbaráti dombokon laknak.

  • Pannonhalmi Apátsági Pincészet

    A 996-ban Pannónia Szent Hegyén letelepedett bencés szerzetesek monostoruk felépítésével egyidőben újjáélesztették a vidék rómaiak által létrehozott szőlő- és borkultúráját.

  • Cseri Pincészet

    Létezik egy kis borászat a Pannonhalmi Borvidék szívében, ahol egyedi panorámával, családias, baráti hangulattal és persze nem utolsósorban kitűnő borokkal várják a látogatót.