„A Hangyál Pincészet egésze a családról szól. Nagyon szeretjük a bor szerepét az életünkben. Olyan dolgokat hozott elő belőlünk, amit más nem idézett volna elő. A legfontosabb dolog számunkra szeretetben élni a családdal, a szőlővel és a borral – ennél többre nincs is szükség.” – vallja Hangyál Balázs, a pincészet borásza.
A vállalkozás új generációs szereplőként jelent meg 2010-ben a Pannonhalmi Borvidéken. Nagyon sok mindent szeretnének megmutatni boraikkal, amivel a legjobban tudják szolgálni a borvidéket, miközben a Nyúl községben lévő pincészetükhöz érkező vendégeknek pedig élményt szeretnének nyújtani.
A művelés alatt álló szőlőterületük nagysága 12 hektár, amelynek 70%-a fehér- (rajnai rizling, pinot blanc, sauvignon blanc, Irsai Olivér, olaszrizling) 30%-a pedig kékszőlő (merlot, cabernet franc). A borkészítés eredményeként fajtaboraik mellett nagyon sok sajátos borházasítás is megjelenik izgalmas kínálatukban.
A Herold Pince a Pannonhalmi Borvidék legfiatalabb borászata, története ugyanis 2009-ben kezdődött a pannonhalmi Széldomb-dűlő 0,5 hektárnyi, 40 éves olaszrizling-ültetvényének megvásárlásával…
Tovább olvasomA Tar Pincészet története 1988-ig nyúlik vissza, ekkor telepítették ugyanis az első olaszrizling-tőkéiket a győrszemerei szőlőhegyen, 1996-ra pedig már 30 hektáron szüreteltek.
Tovább olvasomA 996-ban Pannónia Szent Hegyén letelepedett bencés szerzetesek monostoruk felépítésével egyidőben újjáélesztették a vidék rómaiak által létrehozott szőlő- és borkultúráját.
Tovább olvasomA család évtizedek óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel a Pannonhalmi Borvidék legkiválóbb dűlőin. Ültetvényeik a tényői, a győrszemerei és a győrújbaráti dombokon laknak.
Tovább olvasom