Cseri Pincészet//

Létezik egy kis borászat a Pannonhalmi Borvidék szívében, ahol egyedi panorámával, családias, baráti hangulattal és persze nem utolsósorban kitűnő borokkal várják a látogatót.

 

A Cseri Pincészet hamar a gourmet-éttermek egyik kedvenc beszállítójává vált annak ellenére, hogy a borvidék egy nagyon fiatal szereplőjéről van szó. A borászatot Cseri Norbert alapította 2012-ben s először egyedül készítette a tételeket, ám most már fia, Barnabás is végzett szőlész-borász mérnök, aki csatlakozott a családi vállalkozáshoz.

 

A jelenleg 10 hektáron termelt rajnai rizling, sauvignon blanc, pinot blanc, fűszeres tramini, merlot, cabernet franc és kékfrankos amellett, hogy kiváló fajtaborokat ad, izgalmas házasítások alapanyaga is. A Cseri-család a magas minőség mellett elkötelezett, amelynek jele többek között, hogy kézi szürettel, kíméletes feldolgozással készítik egyedi ízvilágú palackos boraikat.

Az összefogás további tagjai//

  • Herold Pince

    A Herold Pince a Pannonhalmi Borvidék legfiatalabb borászata, története ugyanis 2009-ben kezdődött a pannonhalmi Széldomb-dűlő 0,5 hektárnyi, 40 éves olaszrizling-ültetvényének megvásárlásával…

  • Tar Pincészet

    A Tar Pincészet története 1988-ig nyúlik vissza, ekkor telepítették ugyanis az első olaszrizling-tőkéiket a győrszemerei szőlőhegyen, 1996-ra pedig már 30 hektáron szüreteltek.

  • Pécsinger szőlőbirtok

    A család évtizedek óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel a Pannonhalmi Borvidék legkiválóbb dűlőin. Ültetvényeik a tényői, a győrszemerei és a győrújbaráti dombokon laknak.

  • Pannonhalmi Apátsági Pincészet

    A 996-ban Pannónia Szent Hegyén letelepedett bencés szerzetesek monostoruk felépítésével egyidőben újjáélesztették a vidék rómaiak által létrehozott szőlő- és borkultúráját.

  • Hangyál Pincészet

    A Hangyál Pincészet egésze a családról szól. Nagyon szeretjük a bor szerepét az életünkben. Olyan dolgokat hozott elő belőlünk, amit más nem idézett volna elő.